تبلیغات
آشپزخانه خانواده سبز

حلیم(هلیم)

04:54 ب.ظ - یکشنبه 27 اردیبهشت 1394 // نویسنده: نسرین رفیعی

http://s3.picofile.com/file/8188889284/11.jpg

سلام دوستان میخوام امروز طرز تهیه هلیم رو به صورت تصویری ومرحله به مرحله براتون بذارم

مواد لازم:گوشت گوسفند یا بوقلمون یا مرغ{من ازگوشت گردن گوسفند استفاده کردم} 300 گرم

گندم پوست کنده {سوپری ها دارند} 500 گرم

روغن حیوانی یا کره 2 ق غ
دارچین
پیاز کوچک 1عدد
نمک به میزان لازم
تو ی کرمانشاه یه هلیم فروشی هست که از خوردن هلیم هاش آدم سیر نمیشه من خیلی تمرین کردم تا رمز اون خوشمزگی رو کشف کنم
اما پدرم وقتی من خیلی کوچیک بودم یه حلیم درست کرد که مزش تقریبا نزدیک به حلیم این آقا بود حالا بریم سراغ طرز تهیه این حلیم واقعا خوشمزه که هر چی از خوشمزگیش بگم کمه
اول از همه از شب قبل باید گندم رو پاک کنید وخیسش کنید تا هم زودتر بپزه هم حلیم بهتری داشته باشید
فردا یه قابلمه بزرگ بردارید آب گندم ها رو دور بریزید و گندم هارو داخل قابلمه بریزید وروش تا نصف بیشتر قابلمه آب بریزیدبذارید رو گاز در همون زمان گوشتتون رو با یه پیاز کوچیک توی یه ظرف جداگانه کمی آب روش بریزید وبذارید بپزه باید بعد از پخت 1 فنجون آب داشته باشه
نکته:در ظرفی که گندم ها رو توش ریختید رو اصلا نذارید چون مرتب سر میره هم لعاب گندمتون از بین میره هم یه گاز کثیف میمونه رو دستتون

http://s3.picofile.com/file/8188888926/2.jpg

اینم عکس گندم ها بعد از 2-3 ساعت هر وقت گندمتون به این شکل لعاب داد دیگه حاضره برای مرحله بعدی

http://s6.picofile.com/file/8188888976/3.jpg

نکته:موقعی که گندم روی بار هست اصلا اصلا هم زدن نداریم یعنی ممنوع هست چون نشاستش خارج میشه ودر ته دیگ میشینه وته دیگ سوخته بهتون میده
مرحله بعد اینه که که گندم ها رو یا با گوشت کوب برقی یا با مولینکس یا غذا ساز کاملا له کنیم تا تقریبا یکنواخت بشه
http://s3.picofile.com/file/8188889026/4.jpg

http://s3.picofile.com/file/8188889034/5.jpg


مرحله بعدی صاف کردن گندم هست یعنی جدا کردن بلغورگندم ا زش این همون راز خوشمزگی حلیم ماست
حالا یه آبکش برمیداریم و روی یه قابله یا ظرف دیگه قرار میدیم مثل صاف کردن گوجه برای رب
من گندم ها رو توی یه ظرف دیگه ریختم وآبکشم رو روی همین قابله گذاشتم بعد هر بار 2 ملاقه از گندم رو تو آبکش میریزیم وبا ته گوشت کوب حسابی روش میمالیم تا از صافی رد بشه
بعد بلغورش رو جمع میکنیم ودوباره یه مقدار دیگه از مواد میریزیم
نکته:نباید بذارید گندم سرد بشه وبعد از صافی ردش کنید چون اون موقع دیگه از صافی به راحتی رد نمیشه ووقتی هم که به زحمت صافش میکنید گلوله گلوله میشه
نکته :موقعی که میخواید گندم ها رو صاف کنید حتما توجه کنید آب داخل گندم ها کم نباشه
{نه زیاد نه کم }تا به راحتی از صافی رد بشه




http://s3.picofile.com/file/8188889068/6.jpg

اینم از بلغور گندم که ازش جدا شده

http://s6.picofile.com/file/8188889100/7.jpg



در مرحله بعد گوشت پخته وریش ریش کرده رو وگندم صاف کردمون رو با هم مخلوط میکنیم


http://s3.picofile.com/file/8188889150/8_2_.jpg

بعد دوباره با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی مشابه با هم کاملا یکدستش میکنیم این کار باعث میشه هم حلیممون کش بیاد هم زودتر به نتیجه برسیم ومرحله هم زدن کوتاه تر میشه ونتیجه ی بهتری خواهیم داشت


http://s3.picofile.com/file/8188889318/033.jpg


حالا آب گوشتی که پخته بودیم رو به اندازه 1 فنجان +1ق غ روغن حیوانی یا کره و مقداری نمک و1/2 قچ دارچین به موادمون اضافه میکنیم وروی شعله ی خیلی ملایم قرار میدیم ومرتب هم میزنیم

http://s3.picofile.com/file/8188889226/9.jpg


اینم عکس روغن حیوانی پاستوریزه وبسیار خوش عطر که من ازش استفاده کردم
فکر کنم الان دیگه تو شهرهای مختلف از این روغن حیوانی های پاستوریزه باشه اگر از این مارک بود که دیگه واقعانونتون تو روغنه


http://s3.picofile.com/file/8188889242/10.jpg

ا جایی حلیممون رو هم میزنیم که به اون مقدارغلظتی که میخوایم برسیم البته شما باید حلیمتون رومقداری شلتر از اون غلظت دلخواهتون بردارید چون موقعی که کمی خنک بشه سفت تر میشه پس غلظتش دست خودتون فقط یادتون نره مرتب هم بزنید چون گوشتها سنگینه میره ته وتبدیل به ته دیگ میشه وزحماتتون خدایی نکرده به هدر نره
بعد از پخت کامل تو ظرف میریزیم وبا دارچین ومقداری کره یا روغن حیوانی آب کرده تزیینش میکنیم

امیدوارم شما هم درست کنید و از این حلیم خوشمزه در کنار خانوادتون لذت ببرید

ممنون از نگاه گرمتون بهترینها رو برای همتون میخوام پیروز وسر بلند باشید





برچسب ها : حلیم , صبحانه و میان وعده ,

آخرین مطالب

» اینستاگرام ( دوشنبه 17 خرداد 1395 )
» حلوای شیر ( جمعه 4 دی 1394 )
» کالباس خونگی ( دوشنبه 30 آذر 1394 )
» چیز کیک ( دوشنبه 16 آذر 1394 )
» کیک موزی شکلاتی ( شنبه 14 آذر 1394 )
» خورش قیمه ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» کباب کوبیده ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» پیج من در اینستاگرام ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» کیک مک کویین ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» حلوای سه آرد مجلسی ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» فلافل ( سه شنبه 10 شهریور 1394 )
» کیک پرنسس باربی (کیک عروسکی) ( دوشنبه 2 شهریور 1394 )
» نان همبرگر ( یکشنبه 18 مرداد 1394 )
» کیک رنگین کمان ( جمعه 2 مرداد 1394 )
» پاپینگ ژل (ژله نوشتاری) ( چهارشنبه 31 تیر 1394 )