تبلیغات
آشپزخانه خانواده سبز

دونات

10:38 ق.ظ - چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394 // نویسنده: نسرین رفیعی



http://s6.picofile.com/file/8189346568/DSC07226.jpg
امروز طرز تهیه دونات با دستور عالی وبی نقصه خانم ظروفی عزیز رو میخوام براتون بذارم

این دوناتهای تپل مپل مزشونم مثل قیافشون عالی بود نرم وپنبه ای
مزه روغن سوخته هم نمیداد مثل بازاری هاش
پس همین الان دست به کار بشید و برای عزیزانتون خودتون دونات درست کنید که هم خوشمزس هم سالم

مواد لازم:

آرد نان ............................... حدود 500 گرم / 4 پیمانه و نیم(من 1و نیم پیمانه ارد نان و بقیش رو از ارد سفید استفاده کردم)
خمیر مایه فوری ................................ 7 گرم / یک قاشق سوپخوری
شکر ................................ 40 گرم /یک سوم پیمانه
آب ولرم ................................ 60 گرم / یک چهارم پیمانه
شیر ................................ 250 میلی لیتر / یک پیمانه
کره ................................ 60 گرم
تخم مرغ ................................ 2 عدد
نمک ............................... یک سوم قاشق چایخوری
وانیل .... کمی
روغن مایع سرخ کردنی
شکلات برای تزیین
طرزتهیه:

ابتدا از یک ساعت قبل تخم مرغ و کره و شیر رو از یخچال بیرون میذارید تا با محیط هم دما بشن

بعد از یک ساعت دست به کار بشید و شروع کنید به درست کردن

ابتدا اب ولرم رو تو ظرف شیشه ای میریزیم و یک قاشق از شکر رو بهش اضافه میکنیم و خمیر مایه رو میپاشیم روش و درش رو میذاریم تا عمل بیاد و کف کنه بعد از 5-6 دقیقه اماده میشه
http://s3.picofile.com/file/8189346400/collage_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B7%DB%B3%DB%B7%DB%B7%DB%B6%DB%B7_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B8%DB%B2%DB%B0%DB%B6%DB%B7%DB%B9.jpg

در مرحله بعد تمام مواد رو توی ظرف گودی میریزم خمیر مایه عمل اومده رو هم اضافه میکنیم و ارد رو کم کم توش الک میکنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم تا خمیر جمع بشه بعد با دست شروع به ورز دادن میکنیم و اگر خمیر چسبنده بود ارد میریزیم ولی سعی کنید با ورز دادن چسبندگی خمیر رو بگیرید نه با اضافه کردن ارد چون خمیرتون سفت و خشک میشه
تا جایی که خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم ارد اضافه میکنیم



کته: من شیر رو هم کمی گرم کردم توی نتیجه کار موثره

بعد خمیر رو جمع میکنیم و توی یه ظرفی که با یک قاشق روغن مایع تمام کف و دیواره هاش رو چرب کردیم قرار میدیم و روش رو با یه پارچه تمیز یا سلفون میپوشونیم بعد تو یه جای گرم قرارش میذاریم و تا حجم خمیر دوبرابر بشه حدودا 1 ساعت کافیه


http://s3.picofile.com/file/8189346018/collage_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B8%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B8%DB%B8%DB%B8%DB%B6_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B1%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B2%DB%B4.jpg
بعد از یک ساعت پف خمیر رو میگیریم و پهنش میکنیم و با قالب گرد قالب میزنیم من برای سوراخ وسط از در شیشه نوشابه استفاده کردم
حالا شما میتونید از هر قالب یا وسیله ای استفاده کنید اون دیگه به خو دتون بستگی داره
اینم دستای دخمل مامانشه که داره به مامانش کمک میکنه


دونه دونه خمیر رو قالب میزنیم و میچینیم تو سینی که از قبل چرب و بعد ارد پاشی کردیمش (این مرحله ارد پاشی رو جدی بگیرید مهمه


دوباره روشون رو با یه دستمال تمیز میپوشونیم و میذاریم 45 دقیقه دیگه بمونه تا دوباره پف کنه بعد از این مدت

http://s6.picofile.com/file/8189346092/collage_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B2%DB%B4%DB%B1%DB%B5%DB%B4%DB%B7_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B3%DB%B0%DB%B8%DB%B3%DB%B3%DB%B0.jpg
ظرف گودی رو روغن مایع سرخ کردنی میریزیم و میذاریم روی حرارت تا روغن کاملا گرم بشه

برای اینکه بفهمیم دمای روغن کافیه یا نه به اندازه یک نخود از خمیر رو بندازین تو روغن اگر سریع پف کرد و اومد بالا پس دمای روغن خوبه دونه دونه (من هر باری یک یا دوتا دونات رو میذاشتم تو روغن تا دمای روغن پایین نیاد و دوناتهام خراب نشه)دوناتها رو میندازین تو روغن و بلافاصله و به سرعت برق و باد تند تند از اون روغن داغ با ملاقه میریزیم روی دوناتهامون اگر این کار رو نکنید فقط یک طرفه دوناتهاتون پف میکنه و طرف دیگه پفش خیلی کم میشه پس این مرحله هم موثر و

مهمه
وقتی یک طرف دوناتها رنگش عوض شد برش میگردونیم تا طرف دیگش هم بپزه
نکته بسیار مهم:حرارت اجاق باید ملایم باشه وگرنه بیرون دوناتها میپزه ولی داخلش خمیری میمونه پس حرارت رو کنترل کنید

بعد از سرخ کردن هم دونه دونه میپچنیمشون روی یه دستمال اشپزخونه تا روغن اضافش گرفته بشه


http://s6.picofile.com/file/8189346200/collage_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B4%DB%B2%DB%B8%DB%B8%DB%B7%DB%B7_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B7%DB%B3%DB%B6%DB%B7.jpg
وقتی دوناتها خنک شد شروع به تزیین میکنیم

من با شکلاتی که بن ماری کرده بودم تزیینشون کردم اینم از مراحل تزیین

http://s3.picofile.com/file/8189346334/collage_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B5%DB%B5%DB%B5%DB%B0%DB%B8%DB%B5_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B5%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B9%DB%B1%DB%B6%DB%B4%DB%B4%DB%B5%DB%B1%DB%B5.jpg

اینم از بافت دوناتهای خوشمزه
http://s6.picofile.com/file/8189346650/DSC07228.jpg

اینم عکس دست جمعی

http://s6.picofile.com/file/8189346500/DSC07206.jpg




آخرین مطالب

» اینستاگرام ( دوشنبه 17 خرداد 1395 )
» حلوای شیر ( جمعه 4 دی 1394 )
» کالباس خونگی ( دوشنبه 30 آذر 1394 )
» چیز کیک ( دوشنبه 16 آذر 1394 )
» کیک موزی شکلاتی ( شنبه 14 آذر 1394 )
» خورش قیمه ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» کباب کوبیده ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» پیج من در اینستاگرام ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» کیک مک کویین ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» حلوای سه آرد مجلسی ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» فلافل ( سه شنبه 10 شهریور 1394 )
» کیک پرنسس باربی (کیک عروسکی) ( دوشنبه 2 شهریور 1394 )
» نان همبرگر ( یکشنبه 18 مرداد 1394 )
» کیک رنگین کمان ( جمعه 2 مرداد 1394 )
» پاپینگ ژل (ژله نوشتاری) ( چهارشنبه 31 تیر 1394 )