تبلیغات
آشپزخانه خانواده سبز

کیک شیفون ساده

03:33 ب.ظ - پنجشنبه 31 اردیبهشت 1394 // نویسنده: نسرین رفیعی

 
کیک شیفون یکی از کیکهایی هست که وقتی برای اولین بار درستش کردم با خودم گفتم دیگه حاضر نیستم هیچ وقت کیک اسفنجی درست کنم چون هم لطیف تر و هم خوشمزه تر از کیک اسفنجی هست و و حتی بدون خامه کشی هم بسیار خوشمزه هست و اصلا گلو گیر نیست و میتونه پایه کیکهای تولد و چشنهای شما باشه و جون میده برای خامه کشی کردن
 


 
مواد لازم :
 
 
تخم مرغ خنک......... 6 عدد
وانیل خالص ..........یک پنسه
شکر............ یک و یک چهارم پیمانه(موقع اندازگیری شکر رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید بعدا لازمه )
شیر .............سه چهارم پیمانه
روغن مایع .............سه چهارم پیمانه -
آرد قنادی ..........دو پیمانه معادل گرم250
بیکینگ پودر ...........2 قاشق چای  خوری زیاد سر صاف نباشد
نمک.................... یک پنسه .
تارتار..............1/4 قاشق چایخوری (اگر نداشتید میتونید به همین اندازه ابلیمو بریزید )
نشاسته ذرت .............50 گرم
طرز تهیه:
 
ابتدا تخم مرغها رو که مستقیم از یخچال بیرون اوردیم رو زرده و سفیدش رو جدا میکنیم و داخل ظرفی میریزیم و روش رو با سلفون میپوشونیم تا رویه نبنده باید نیم ساعت بهش زمان بدیم تا به دمای محیط برسه(من با نصف رسیپی کار کردم )
دقت کنید که جدا کردن زرده از سفیده ی تخم مرغ درحالیکه سرده بسیار راحت تره و احتمال پاره شدن زرده بسیار کمه. پس مستقیم از یخچال در میاریم و زرده و سفیده اش رو جدا میکنیم.
دقت کنید تخم مرغ سرد مخصوصا سفیده به خوبی حجم نخواهد گرفت پس بهتره گرم و به دمای محیط برسه.
تا تخم مرغها اماده بشن ما نشاسته ذرت و ارد و نمک رو تو ظرفی میریزیم و 1 دقیقه ویسکش میکنیم حتما حتما این مرحله رو جدی بگیرید
بعد سه مرتبه الکش میکنیم خیییییییییییییییییلللللللللللیییییییییی مهمه حتما حتما کمتر از سه بار نشه
بعد قالب رو باید اماده کنیم در کیکهای شیفون و اسفنجی و کیکهایی که مرنگ در تهیه انها به کار رفته  اصلا اصلا قالب رو چرب نمیکنیم  چون مرنگ برای پف کردن احتیاج به تکیه گاه داره و اگر قالب و دیواره ها رو چرب کنیم لیز میخوره و بالا نمیاد. پس هرگز نباید قالب چرب بشه. هرگز و هرگز و هرگز. امیدوارم جدی بگیرید. فقط کفش رو کاغذ روغنی میندازیم. همین . هرگز نباید چربش کنیم. نه کف رو نه دیواره ها رو و نه هیچ چیز دیگه ای رو ( این کیک معمولا توی قالب های گرد یا مسطتیل یا مربع درست میشه و کفش کاغذ روغنی انداخته میشه. قالب های ژیگولی رو نمیشه کاغذ انداخت و باید چرب و آرد پاشی کرد که همین چرب کردن کار رو خراب میکنه)
 
 حالا فر رو روی 180 درجه  رو شن میکنیم حتما حتما فر باید مثل کوره داغ داغ بشه وگرنه کارتون خراب میشه
 
مرحله بعدی فرم دادن سفیده ها هست ابتدا سفیده ها رو اینقدر میزنیم تا کمی کف کنه مثل عکس بعد تارتار یا ابلیمو رو بهش اضافه میکنیم
و دوباره میزنیمش تا به مرحله سافت پیک برسه (سافت پیک یعنی چی؟ یعنی وقتی پره های همزن رو داخل سفیده میکنید و بالا میکشید قله هایی شکل بگیره که ثابت نمی ایسته و خم میشه). مثل عکس شماره2
 
بعد که به این مرحله رسید نصف شکر رو که از قبل گفته بودم جدا کنید رو قاشق قاشق و مرحله به مرحله به سفیده ها اضافه کنید
تدریجی اضافه کردن شکر مهمه و نباید همه اش رو یکجا بریزید. یک قاشق شکر بریزید و خوب بزنید و قاشق بعدی رو اضافه کنید. و به همین شکل ادامه بدید تا تموم بشه. و به مرحله ی استیف پیک برسید در این مرحله سفیده ها براق و غلیظ شدن
استیف پیک مرحله ای هست که وقتی پره  های همزن رو تو سفیده میکنید و بالا میکشید قلهایی شکل بگیره که ثابت می ایستن و خم نمیشن مثل عکس شماره 4
حالا سفیده رو تو یخچال بذارید تا اب نندازه تا در مرحله اخر اضافش کنیم
 
 
در مرحله بعد زرده ها و شکر و وانیل (حتما از وانیل مرغوب استفاده کنید )رو با همزن اینقدر میزنیم تا سفید  و کشدار بشه بعد روغن و شیر رو بهش اضافه میکنیم
 
 
و با ویسک به ارومی هم میزنیم تا پف زرده ها نخوابه
 
 
سپس ترکیب مواد خشک رو که سه مرتبه حتما حتما الکش کردیم رو توی سه مرحله به ترکیب زرده ها اضافه میکنیم و بعد از هر مرحله اروم با ویسک هم میزنیم و دوباره نیمه دوم ارد و سپس نیمه سوم رو اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم لازم نیست زیاد هم زده بشه فقط در حدی که مواد با هم مخلوط بشن کافیه
 (یه وقت با همزن برقی هم نزنید هااااا)
 
حالا نوبت اضافه کردن سفیده ها هست
سفیده رو تو سه مرحله بایدبه بقیه مواد  اضافه کرد و خیلی اروم و با احتیاط هم زد تا پفش نخوابه
دقت کنید که سفیده کاملا  با مواد مخلوط بشه چون مهمه
اصلا عجله نکنید این مرحله کمی صبر و حوصله میخواد باید اروم و با احتیاط سفیده ها رو به خورد مایه داد
بعد از اتمام مرحله اخر مواد رو تو قالبی که کاغذ روغنی انداخته بودیم میریزیم و روش رو کمی صاف میکنیم و  بدون ضربه زدن میزاریمش تو فر  در تمام طول پخت هرگز در فر رو باز نکنید چون چف کیک میخوابه
بعدش هم صبر کنید تا بپزه مدت زمانش تقریبا 45 دقیقه هست اما برای اطمینان بعد از 45 دقیقه  با خلال دندون یا سیخ چوبی چکش کنید   اگر نپخته بود دو باره بهش زمان بدید
وقتی از فر خارجش کردید بلافاصله وارونه اش میکنید تا خنک بشه و پفش نخوابه (مثل عکس ).(یا روی توری سیمی یا استندی که با چند تا لیوان درست کردید) به صورت وارونه جاذبه ی زمین مانع خوابیدن پفش میشه و چون کیک به دیواره ها چسبیده پایین نمی افته. 1/5 تا 2ساعت اجازه میدیم به همین شکل بمونه تا خنک بشه. بعد برش میگردونیم و کاغذ رو جدامیکنم و سرو میکنیم.
 
 
این کیک به نسبت سه تا تخم مرغ پفش بسیار عالی هست و میتونه جایگزین بسیار خوبی برای کیک اسفنجی باشه
امیدوارم شما هم این  کیک بسیاااااااااار عالی رو درست کنید و از خوردنش در کنار عزیزانتون لذت ببرید
 



با تشکر از ملیحه عزیزم



آخرین مطالب

» اینستاگرام ( دوشنبه 17 خرداد 1395 )
» حلوای شیر ( جمعه 4 دی 1394 )
» کالباس خونگی ( دوشنبه 30 آذر 1394 )
» چیز کیک ( دوشنبه 16 آذر 1394 )
» کیک موزی شکلاتی ( شنبه 14 آذر 1394 )
» خورش قیمه ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» کباب کوبیده ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» پیج من در اینستاگرام ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» کیک مک کویین ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» حلوای سه آرد مجلسی ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» فلافل ( سه شنبه 10 شهریور 1394 )
» کیک پرنسس باربی (کیک عروسکی) ( دوشنبه 2 شهریور 1394 )
» نان همبرگر ( یکشنبه 18 مرداد 1394 )
» کیک رنگین کمان ( جمعه 2 مرداد 1394 )
» پاپینگ ژل (ژله نوشتاری) ( چهارشنبه 31 تیر 1394 )