تبلیغات
آشپزخانه خانواده سبز

شیرینی نخودی

03:38 ب.ظ - پنجشنبه 31 اردیبهشت 1394 // نویسنده: نسرین رفیعی

http://s3.picofile.com/file/8188330618/DSC07877.jpg

شیرینی نخودی یا نون نخودی یکی از شیرینی هایی هست که اکثرا میپسندنش از جمله بنده و پسرم عاشقشیممممممممممم




من با دستورات زیادی این شیرینی رو امتحان کردم این دستور رو خواهرم از دوستش که مربی هست گرفته الحق هم عالی بود
خمیرش بسیار خوش قلق بود نیاز به رد کردن از چرخ گوشتم نداشت


مواد لازم :
آرد نخودچی ...............300گرم

روغن جامد..................250گرم(مارک اصیل  یا لادن رو فقط توصیه میکنم)

پودر قند ...................250 گرم

هل ساییده ...............1قاشق مرباخوری

آرد گندم .................200گرم



طرزتهیه:

ابتدا آرد نخودچی رو با آرد گندم سه بار الک میکنیم


http://s3.picofile.com/file/8188330442/DSC07816.jpg
پودر قندتونم دو بار جداگانه الک کنید تا اگر نا خالصی داره گرفته بشه

روغنتون رو با پودر قند و هل  با همزن برقی بزنید تا سفید و سبک بشه


http://s6.picofile.com/file/8188330484/DSC07845.jpg

مخلوط آردها رو کم کم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید در آخر کمی با دست ورزش بدید و بذارید تو نایلون و 24 ساعت تو یخچال بهش استراحت بدید

http://s3.picofile.com/file/8188330500/DSC07847.jpg



http://s3.picofile.com/file/8188330518/DSC07849.jpg


بعد از استراحت خمیر باید خمیرتون رو ورز بدید مثل وقتایی بود که تو بچگیمون با گل کرم درست میکردیم ورز دادنش باید حالت لوله کردن باشه پس خمیر رو بگیرید تو دستتون و هی لولش کنید و دوباره از اول تکرار کنید تقریبا 5 دقیقه باید ورزش بدید

بعد اگر میخواید قالب بزنید رو میز کار خمیرتون رو به قطر نیم سانت پهنش کنید و 30 دقیقه دیگه بهش باید استراحت بدید بعد قالب مخصوص شیرینی نخودی رو بمیداریم و شروع به قالب زدن میکنیم اگر خمیرتون راحت از قالب جدا نشد هر بار قالبتون رو توی ا
رد برنج فرو کنید تا خمیر راحت ازش جدا بشه اگر هم نمیخواید قالب بزنید و با دست میخواید قل قلیش کنید دیگه به استراحت 30 دقیقه ای نیازی نیست

http://s3.picofile.com/file/8188330526/DSC07859.jpg

کف سینی فرتون رو حتما کاغذ روغنی بندازید و شیرینی ها رو روش بچینید

http://s6.picofile.com/file/8188330542/DSC07862.jpg


http://s3.picofile.com/file/8188330550/DSC07864.jpg
بعد میره تو فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه



http://s3.picofile.com/file/8188330692/DSC07897.jpg
لازمه توضیح بدم به دلیل اینکه دمای فرها با هم فرق داره
ممکنه این زمان بیشتر یا کمتر بشه


http://s3.picofile.com/file/8188330718/DSC07899.jpg

زمانی شیرینیتون پخته که زیر شیرینی ها کمی طلایی بشه و تغییر رنگ بده این شیرینی از نوع شیرینیهای حساس هست و زود میسوزه پس کنار فر بشینید تا وقتی شیرینیها رو از فر خارج کنید


http://s3.picofile.com/file/8188330642/DSC07884.jpg

بعد از خارج کردن از فر ه هیچ وجه بهشون دست زنید با همون سینی 4-5بذاریدش یه جای خنک تا شیرینی ها کاملا خنک بشن بعد بچینیدش تو ظرف و بعدم نوش جان




http://s6.picofile.com/file/8188330676/DSC07893.jpg


نکته مهم مهم مهم:در شیرینی هایی مثل نخودچی و ...نمیشه از روغن مایع استفاده کرد وباید حتما از رو غن کاملا جامد استفاده کنید
قبلااز مصرف روغن جامد هم باید روغنتون رو روی حرارت بسیاااااار کم (طوری که نجوشه و فقط ذوب بشه)میذارید بعد که کاملا ذوب شد بذارید از حرارت بیفته سپس تو یخچال بذاریدش تا کاملا سفت بشه 6_7 ساعتی طول میکشه که جامد بشه حالا شما یک روغن صاف کاملا جامد برای تهیه بیسکوییت و شیرینیهاتون دارید ونکته خیلی عالیترش اینه شما به همین روش میتونید از روغنهای نیمه جامد روغن صاف قنادی تهیه کنید البته الان بیشتر روغنهایی که تو بازار هست نیمه جامده و شما با همین روش باید اونها رو به روغن صاف و جامد برای تهیه شیرینی  تبدیل کنید
در ضمن روغن جامدی هم که آب شده یا به اصطلاح ذوب شده رو نمیشه مستقیم تو این شیرینی استفاده کرد حتما باید بعد از ذوب بذارید یخچال تا کاملا خودش رو بگیره

الان اکثر روغنهای جامد و نیمه جامد رو وقتی ذوب میکنید به روغن مایع تبدیل میشن و دیگه جامد نمیشن برای همین گفتم از مارک لادن یا اصیل استفاده کنید



آخرین مطالب

» اینستاگرام ( دوشنبه 17 خرداد 1395 )
» حلوای شیر ( جمعه 4 دی 1394 )
» کالباس خونگی ( دوشنبه 30 آذر 1394 )
» چیز کیک ( دوشنبه 16 آذر 1394 )
» کیک موزی شکلاتی ( شنبه 14 آذر 1394 )
» خورش قیمه ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» کباب کوبیده ( دوشنبه 9 آذر 1394 )
» پیج من در اینستاگرام ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» کیک مک کویین ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» حلوای سه آرد مجلسی ( دوشنبه 4 آبان 1394 )
» فلافل ( سه شنبه 10 شهریور 1394 )
» کیک پرنسس باربی (کیک عروسکی) ( دوشنبه 2 شهریور 1394 )
» نان همبرگر ( یکشنبه 18 مرداد 1394 )
» کیک رنگین کمان ( جمعه 2 مرداد 1394 )
» پاپینگ ژل (ژله نوشتاری) ( چهارشنبه 31 تیر 1394 )